Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cruisecontrol VW Golf

Vraag gesteld door op 17 november 2020

Wij zijn op zoek naar een occasion VW Golf Variant 1.4 automaat. Nu willen wij er per se cruise control en stoelverwarming op.

Een verkoper stelt voor de cruise control voor dat zij op hun kosten een originele cruise control inbouwen. Onze vakgarage zegt dat hier vaak problemen mee zijn omdat elke km moet worden ingelezen met klachten naderhand. Wat is jullie mening, wel of niet verstandig?

Voor de stoelverwarming vragen ons of in hoeverre deze goed in te bouwen is, vooral de afwerking van de bediening. We willen geen losse matjes. Graag uw advies.

Mogelijk ook kostenindicatie als wij het inbouwen zelf zouden willen laten doen. Op internet zijn de prijzen zeer uiteenlopend.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De toekomstige VW Golf Variant moet per se een cruise control én stoelverwarming aan boord hebben. Wat het eerste betreft meldt de verkoper een origineel systeem in te bouwen. Uw eigen garage meldt dat de werking niet altijd probleemloos is.

Er zijn inderdaad aanbieders die een origineel systeem monteren, zowel wat de bediening betreft als bedrading én de aanpassing aan de voertuigelektronica. De werking en de betrouwbaarheid van een achteraf inbouw cruise control valt of staat bij de professionaliteit waarmee het wordt ingebouwd, maar over een systeem dat gebruik maakt van originele componenten en al aanwezige voorbereidingen durf ik mijn vertrouwen wel uit te spreken. De kosten zijn lastig te voorspellen omdat het nogal nauw luistert wat chassisnummer betreft en de verdere uitvoering van de auto. Maar rond de 500-600 euro incl. inbouw gaat het gemiddeld wel kosten.

Het achteraf inbouwen van stoelverwarming lijkt me echter géén haalbare kaart. In ieder geval kom ik dat niet in een vorm tegen dat vergelijkbaar is met af-fabriek. Dan komt het toch neer op matjes die via de sigarenaansteker worden ingeplugd. Ik kan me voorstellen dat dit geen wenselijke oplossing is en is de kans groot dat u óf op dat gebied een concessie moet doen, óf op zoek moet gaan naar een Golf waar dit allemaal standaard aan boord zit.