Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Banden wissels van zomer naar winter met PTMS

Vraag gesteld door op 19 november 2020

17'' banden wissel  zomer , naar 16" Winter.  Van Ford  C-max 2015 naar C-Max  2014  Beiden hebben PTMS  sensoren is dat na , éénmalig instellen  elk jaar  te wisselen , zonder Fout code lampje op het Display .of moet het elk jaar, twee keer op nieuw ingesteld ??

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe te handelen wanneer u de zomerwielen vervangt voor de winterwielen wat betreft het TPMS systeem.

In geval van uw Ford C-Max is er sprake van controle van de bandenspanning met behulp van sensoren bij de ventielen in elke velg. De indirecte versie werkt met sensoren van het ESP/ABS systeem. Maar in geval van de C-Max generatie 2014-2015 betreft het dus de directe versie, met sensoren bij de ventielen. In de handleiding staat daar het volgende over;

Een wiel vervangen
Als u een wiel vervangt, moet het systeem de strategie voor de bandenspanningssensor opnieuw inleren. Voer de volgende procedure uit:

  1. Controleer de banden en pomp deze banden op tot de juiste bandenspanning.
  1. Parkeer uw auto minstens 20 minuten.
  1. Voer de procedure uit om het systeem te resetten.
  1. Het systeem leert de strategie voor de bandenspanningssensor opnieuw in wanneer u volgende keer met uw auto rijdt tegen een snelheid van 40 km/h of meer gedurende minstens 15 minuten.


Procedure om het controlesysteem lage bandenspanning te resetten
U moet de procedure om het systeem te resetten uitvoeren telkens wanneer een band is vervangen of wanneer u de banden hebt opgepompt tot de juiste bandenspanning. Ga met behulp van de bedieningstoetsen op het informatiedisplay op het stuurwiel of het dashboard naar:

Mededeling                      Handeling 
Instellingen                      Druk op de toets OK of op de pijl naar rechts. 
Bestuurd. ass.                 Druk op de toets OK of op de pijl naar rechts. 
Band.sp. contr.                Houd de toets OK ingedrukt tot de bevestiging verschijnt dat het systeem is gereset. Of als uw auto een resetknop voor het controlesysteem lage bandenspanning heeft, houdt u de knop ingedrukt tot de bevestiging verschijnt. 

Het opnieuw inleren zal dus steeds bij een wielenwissel moeten plaatsvinden.