Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto met verstelbare hoogte

Vraag gesteld door op 21 november 2020

Ik wil een nieuwe auto (occasion) aanschaffen met betere instapmogelijkheid voor mijn hond, die intussen een dagje ouder is. Welke auto's/merken zijn in hoogte verstelbaar en hebben een achterbak die ruim genoeg is voor een flinke hond (bereikbaar via achterklep)?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een auto die wat instap betreft toegankelijk genoeg is voor uw hond, die vanwege de leeftijd dat inmiddels minder makkelijk kan.

Er zijn verschillende selectiecriteria om óók binnen de occasionmarkt een of meerdere geschikte auto's te vinden. Een makkelijke instap voor de hond is helaas geen beschikbaar zoekcriterium, maar het mag duidelijk zijn dat een lage toegangsdrempel tot de laadruimte voor u en uw hond wenselijk is.

Ik verwijs u naar de webpagina Top 10 beste auto’s voor mensen met een hond dat ongetwijfeld een opsomming is van hondenbezitters uit de praktijk. Ik kan me voorstellen dat niet alle genoemde modellen voor u een optie zijn, maar bijvoorbeeld de Skoda Fabia Estate (Combi) is misschien wel een kanshebber, met mogelijk ook voldoende laadruimte om uw hond comfortabel te laten plaatsnemen. Bovendien is er een redelijk ruim aanbod van dit model op de gebruikte markt, binnen een breed beschikbaar budget. Misschien dat dit helemaal geen slechte kandidaat is.