Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto binnen 3 maanden gebreken

Vraag gesteld door op 17 november 2020

Ik heb drie maanden geleden een auto gekocht voor € 5.500 euro, bouwjaar 2011. Bij de koop heb ik garatie gekregen van zes maanden. Nu 2,5 maand verder blijkt dat de remblokken versleten zijn en de remschijven vervangen moeten worden. Nu geeft de autogarage aan dat de remblokken en schijven niet vallen onder de garantie. Ik vind dit vreemd ik heb met auto nog geen 300 km gereden. Ik ben van mening dat deze gebreken al aanwezig waren tijdens de koop. Ik heb uitdrukkelijk gevraagd of er geen mankementen zijn aan de auto of dat ik iets moet weten waar ik rekening mee moet houden in de toekomst. Ik neem aan dat een schijf wel te zien is als die aan het verslijten is en al helemaal als dit binnen 2,5 maand gebeurt. Ik ben van mening dat de kosten voor de autogarage zijn? Klopt dat?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een gebruikte auto gekocht met 6 maanden garantie.

Nu na 2.5 maand en 300 km moeten de remblokken en schijven vervangen worden en de garage geeft aan dat dit niet onder de garantie valt. Remmen zijn aan slijtage onderhevige onderdelen en worden om die reden uitgesloten van garantie.

Echter als u een auto koopt met 6 maanden garantie mag u er vanuit gaan dat u zonder grote kosten tot de volgende beurt kunt rijden of 10.000 km.
Nu na 2.5 maand en 300 km de remschijven en blokken versleten zijn mag u er vanuit gaan dat de remmen reeds versleten waren toen de auto werd afgeleverd. De reparatiekosten zijn dus voor de verkoper.

Op onze website vindt u een stappenplan klachten na aankoop.