Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ABS lampje oranje

Vraag gesteld door op 16 november 2020

Sinds kort brand het abs lampje oranje (niet vel)
Heb de auto (bouwjaar 2015) uit laten lezen bij de dealer waar hij altijd ook in onderhoud is. Er zijn geen foutmeldingen naar voren gekomen bij het stellen van de diagnose. Toen ik weg reed bij de dealer was het lampje heel even uit. Kort daarna lichte het weer op, soms verdwijnt het, soms knippert het even als je de passagierskant dicht doet, of als de auto soms een schommelende beweging maakt, dan blijft het weer wat langer branden. Toen ik stukje omhoog reed uit de parkeergarage en op de rem trapte bij de intercom ging het lampje volledig uit en is ook tijdens de rit uitgebleven. S avonds toen ik weer wegreed ging het lampje weer heel langzaam branden soms met beweging knipperen aan/uit. Advies van de dealer was om het even aan te kijken kan zijn omdat de auto vanwege de Covid-19 langer stil staat (normaal 5 dagen in de week op weg), dat het vuil kan zijn en eventueel een afspraak te maken indien dit niet vanzelf oplost om verder onderzpek te doen. Bij mijn vorige auto (3 jaar oud) was de abs pomp kapot gegaan reparatie van € 1.200,-. Vraag is moet ik dit nog even aankijken en kan het zijn dat dit uit zich zelf oplost (veiligheid voor alles natuurlijk).

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Het ABS lampje van uw auto gaat soms knipperen/branden.

Uw garage heeft de auto reeds uitgelezen en geen foutmeldingen gevonden. U geeft niet aan wat het merk en type van de auto zijn en of de auto recent voor onderhoud of reparatie in de garage geweest is.

Het knipperen/branden van een ABS lampje kan verschillende oorzaken hebben. Alleen onderzoek kan de oorzaak aan het licht brengen.

Meest voor de hand liggende oorzaken zijn:
- een van de ABS ringen los of defect;
- ABS sensor defect;
- breuk in bedrading ABS sensor.