Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke winterbanden moet ik nemen

Vraag gesteld door op 11 november 2020

Ik heb nieuwe winterbanden nodig en bij Kwikfit adviseerden ze Vredestein. Ik zie in uw test 2020 geen vermelding wel in 2018 maar daar is deze zeker niet de beste.
Mijn bandenmaat 205/55 R16 met een H? Extra load voor een fiat 600 Living. We rijden niet heel veel km in de winter. Wat zou u adviseren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de aan te schaffen winterbanden voor uw Fiat 500 L.

De geadviseerde Vredenstein banden zijn op basis van een wat gedateerde test niet de beste maar een slechte koop is het natuurlijk niet. De meest recente winterbandentest van deze maatvoering kunt u natuurlijk prima gebruiken om daar een bewuste keuze uit te maken.

Wellicht ook op basis van criteria die u mogelijk belangrijk vindt zoals geluid of grip op een natte ondergrond of juist beter bij droog weer of vooral slijtvast. U geeft aan weinig in de winter te rijden en zal de winterband mogelijk meer blootgesteld worden aan zachte omstandigheden dan zwaar winters weer. Maar mocht KwikFit u met de betreffende Vredenstein banden een aantrekkelijke aanbieding kunnen doen, zie ik géén reden een negatief koopadvies af te geven. Maar misschien dat u in de laatste test een band tegenkomt die u wat meer aanspreekt, misschien ook voor een gelijkwaardige prijs, dan is dat wellicht een beter alternatief op basis van uw gebruik en wensen.