Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verweerde sierlijsten

Vraag gesteld door op 9 november 2020

In onze zoektocht naar een geschikte occasion zijn wij gestuit op een geschikte auto. Enig minpunt is dat de auto (2015) sierlijsten heeft rondom de ramen, waarvan het chroom verweerd is. De verkoper hoopt dit nog te kunnen herstellen. Ik vermoed dat hij het wil polijsten en daarna er een beschermlaag overheen aan wil brengen. Ik vraag of dit een geschikte en verstandige oplossing is. Van een dealer begreep ik dat wanneer het chroom verweerd is, je dit er ook niet meer uit krijgt. Voorlopig zijn we nog niet tot koop over gegaan.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Een mogelijk geschikte auto heeft verweerde sierlijsten. De verkoper geeft aan dit hopelijk te kunnen herstellen door deze sierlijsten te polijsten. U twijfelt of dat wel effectief is.

Meestal is dat niet meer goed te herstellen. Vaak is de blanke laklaag aangetast of is vocht zelfs onder de buitenste laag gekropen. Het is goed dat het koopcontract nog niet getekend is. Ik denk dat u in het koopcontract moet laten opnemen welke strips vervangen moeten worden om vervolgens pas dán tot de koop over te gaan. De koop sluiten op basis van de belofte deze te polijsten draait vermoedelijk uit op de discussie of het resultaat nu wel of niet bevredigend is. En wanneer u de koop laat afhangen van een paar nieuwe strips denk ik dat de verkoper de deal niet wil laten lopen en dit in het koopcontract tóch gaat opnemen.