Naar artikel

Reparaties V50 drive nog verstandig

Vraag gesteld door N. Kegelaar op 3 november 2020

Onze V50 1.6 drive van 2010 met 326.000 km heeft nu defecte gloeibougies en een defecte motorsteun. Geschatte reparatiekosten 6-700 euro. We hadden de auto eigenlijk al eerder willen verkopen maar rijden nog door vanwege onzekerheid overstap benzine/diesel/hybride.  Maar is deze reparatie nog zinvol? Hoe groot is de kans dat er kort hierna weer nieuwe problemen komen? Ik neem ook trillingen waar bij remmen en optrekken (misschien motorsteun? wielen zijn gebalanceerd) en de monteur hoort tikkende geluiden achter het distributiedeksel. De distributie zou over ca. 20.000 weer vervangen moeten worden. Normaliter zou ik hem particulier willen verkopen. Of is het beter versneld een andere auto te kopen en deze met storingen daarbij in te ruilen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt of u nog in uw Volvo V40 diesel met 326.000 km moet investeren. Er zijn nu reparaties nodig en over 20.000 km is de distributieriem aan de beurt. Verder heeft de auto aardig wat kilometers op de klok wat de kans op verdere kosten door defecten of slijtage vergroot.

Al met al geen solide basis voor een investering omdat het onzeker is of deze zich laat 'terugverdienen' in nog wat jaren rijplezier. Bovendien is de investering tegen wil en dank omdat u schrijft dat u de auto eigenlijk al had willen verkopen. In dat geval zou ik er al helemaal geen geld meer in stoppen en de auto verkopen met vermelding van de bij u bekende gebreken.