Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Clio 2015 start niet

Vraag gesteld door A. Suttorp op 6 november 2020

Mijn auto start niet, met start stop systeem,start en stop systeem gebruik ik niet, accu spanning is goed lichten branden vol op,als ik start valt stroom weg en toeren teller gaat heel snel op en neer,garage er bij zetten stroom op de klemmen, maar precies het zelfde, zij zeggen accu stuk, accu is net een jaar oud,ik met de accu naar leverancier, hebben hem opgestuurd voor garantie ,kregen hem terug gestuurd met rapport er bij dat accu niet stuk is,maar wat is er dan aan de hand, ik voel mij bedufeld door de dealer.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een startprobleem aan uw Renault Clio. De door de dealer aangewezen accu als schuldige blijkt na onderzoek in orde te zijn.

Wat er werkelijk aan de hand is valt op afstand lastig vast te stellen. De dealer zou min of meer aan zijn stand verplicht moeten kunnen zijn tot de juiste diagnose te komen. De Wegenwacht weet wel uit eigen ervaring te melden dat het voorkomt dat de ladingsensor op de accu stuk gaat. De motor zal dan niet starten. Natuurlijk is nader onderzoek noodzakelijk om de ware toedracht te achterhalen, maar misschien dat u de bovengenoemde suggestie nog met de dealer kunt delen.