Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remlicht Renault Clio 1996 kapot

Vraag gesteld door C. Gaburno op 1 november 2020

Ik heb geprobeerd om de lampjes van de renault clio te vervangen. Maar met nieuwe lampjes doet het niet. Op andere site lees ik over zekering en kabels.. Ook bij de pedaal kijken.. Ik ben echt geen expert in zulke dingen, laat staan dat ik weet hoe en wat ik moet bekijken.
Hoe weet ik ook of er nog spanning doet, dat die kabels doen ofzo? Ik wil het graag eerst zelf fixen voordat ik de ouwe bak naar de garage stuur. Of het misschien verstandig om zelf te kijken... dat zien we dan wel :P

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw 24-jarige Renault Clio heeft problemen met de verlichting. Nieuwe lampjes doen het niet. Het is onduidelijk wat de storing veroorzaakt.

De enige manier om hier achter te komen is meten. Dat begint bij de lichtunit zelf. Komt daar wel spanning aan, dan kan corrosie aan fittingen de oorzaak zijn. Lichtjes opschuren of wegpoetsen met een doekje met wat kruipolie of azijn is dan de oplossing. Is er geen 'stroom' dan gaat de zoektocht verder, via de bedrading, zekeringen, BCM tot aan de schakelaar aan toe. Ik begrijp uw weerstand om hiervoor naar de garage te moeten, maar sommige dingen kunt u beter uitbesteden aan een vakman die beschikt over de nodige kennis en apparatuur.