Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage

Vraag gesteld door op 8 november 2020

Hallo,
Ik heb een Toyota Aygo van 2010, ik heb hem sinds mei 2020. Sinds het vochtiger weer is geworden valt me op dat smorgens dus koude moter, rondom de auto vlekken liggen op de grond. Grote vlek bij de bijrijders kant maar ook bij de uitlaat..  Ik heb een kennis erna laten kijken en die zegt dat het condens is.. Het ruikt nergens na, dus lijkt idd op water. De oliepeil en koelvloeistof ligt op pijl. Tevens beslaat de auto erg snel en veel.. Heel vervelend!  Komt dit euvel vaker voor bij dit soort auto of zal er een ander probleem zijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U meldt problemen met vocht in en rond uw Toyota Aygo. Van condensplekken rond een auto heb ik buiten een plasje water ónder de auto (condenswater airco) nog niet eerder gehoord. De auto lijkt geen koelvloeistof of motorolie te lekken. Een uitlaat kan vlak na een koude start wel condens en water uitblazen. 

Verder schrijft u dat de ramen veel en snel beslaan. Let erop dat de ventilatie in de auto niet op de recirculatiestand staat. Een Aygo heeft ook wel eens last van waterlekkage. Dat veroorzaakt ook belagen ramen.