Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koelvloeistofmeter

Vraag gesteld door op 8 november 2020

Ik heb een Citroen Saxo Vts uit het jaar 2001.

Na zo'n 5 min loopt de temperatuur op naar 90 graden en naar 10 min stijgt die naar het rode toe. Het lampje gaat soms wel 3/4 keer branden en gaat naar 5sec weer uit. Het is ook niet dat de pijl boven in blijft. De pijl loopt steeds heen weer tussen de 90 graden en het toppunt.

Als de koelvloeistof dop er af wordt gedraaid spuwt er wel vloeistof uit maar het is niet warm daarnaast gaat de vin wel draaien en wordt de kachel wel goed warm, niet altijd.

Misschien dat iemand van de anwb mij kan helpen want ik weet geen raad meer en ben al paar keer bij garage geweest. Zou het kunnen liggen aan een defecte sensor?

-Nieuwe temperatuurmeter zit er op
-Radiateur al schoon gemaakt

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

Uw Citroën Saxo van 19 jaar oud heeft een probleem met het koelsysteem. U schrijft dat de koelvloeistoftemperatuur 90 graden en hoger wordt, er gaat een waarschuwingslampje branden. Er zit wel druk op het koelsysteem maar uit de radiateur komt geen warme vloeistof. U schrijft dat de kachel wel warm wordt, maar niet altijd.

Het lijkt erop dat de koelvloeistof niet goed circuleert, zodat de vloeistof niet gelijkmatig warm wordt. Op de plek waar de sensor zit wordt een hoge temperatuur gemeten, op een andere plek in het circuit is de temperatuur laag. In de eerste plaats zou ik de thermostaat laten controleren. Ook de radiateur zelf kan de boosdoener zijn. Een beetje garage zou dit toch moeten kunnen oplossen.