Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford s-max wil niet starten

Vraag gesteld door G. v.d. Sluis op 12 november 2020

ik heb een ford s-max uit 2014 met een start/stop knop, nu geeft de auto aan dat ik de koppeling moet gebruiken om de auto te kunnen starten, dat doe ik maar de auto start niet, geeft ook geen foutcode aan alleen deze tekst, bij de garage al nieuwe koppelingscensoren geplaatst (geen ford dealer) maar niets helpt, met ford dealer gebeld en die hadden het over een kabelbreuk in de kabelboom in de ommanteling (van buiten zie je dan niets), kabels doorgemeten maar alles lijkt goed, nu als de kabelboom "los" ligt start de auto ene x wel en andere x weer niet dus lijkt toch ergens op kabelbreuk, hebben jullie nog suggestie's?, zekeringen zijn goed, batterij sleutel is goed (met reserve sleutel doet hij het ook niet), accu is goed, als je de start/stop knop indrukt hoor je onder de motorkap wel een signaal dat hij starten moet maar dat doet hij niet.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Ford S-Max weigert zo nu en dan te starten, ondanks het intrappen van de koppeling zoals door uw auto wordt verzocht.

De draadbreuk waar de dealer op doelt wil ik toch zeker niet als mogelijke oorzaak afwijzen. Meestal is de isolatie nog goed maar de kern kapot van de betreffende draad en kan inderdaad nogal wisselend contact maken. Dus aan de buitenkant kan het er gerust onbeschadigd uitzien maar van binnen defect.

Ik meld dit omdat kabelbreuk de S-Max niet vreemd is in relatie tot dit soort problemen. Bij de automaat versie heeft de Wegenwacht daar toch redelijk vaak ervaring mee in de buurt van de selectiehendel. Het betreft hier echter een handbak maar ik kom toch echt vaker tegen dat het voedingsdraad inwendig een breukje heeft met startproblemen als gevolg. Ik denk dat niet voor niets de dealer wellicht uit eigen ervaring draadbreuk heeft geopperd als oorzaak. Men komt het ongetwijfeld vaker tegen.