Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager Tesla model S

Vraag gesteld door P. Keukelaar op 11 november 2020

Klopt het dat het niet mogelijk is om een trekhaak op een Tesla Model S te monteren zonder garantie op accupack en aandrijflijn te verliezen? Is er een goed alternatief om fietsen op het dak te vervoeren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de fabrieksgarantie bij een Tesla Model S wanneer er voor een fietsendrager een trekhaak gemonteerd wordt.

Het Trekhaakcentrum heeft daar met Tesla over gecommuniceerd en meldt daar het volgende over; 

Garantie Tesla Model S trekhaak
''We krijgen van veel Tesla-rijders de vraag hoe het zit met de fabrieksgarantie vanuit Tesla bij het achteraf laten monteren van een trekhaak. Trekhaakcentrum heeft hierover overleg gehad met Tesla Nederland en het is duidelijk dat de garantie volledig behouden blijft. Tesla stelt alleen dat gevolgschade van een trekhaakmontage niet onder hun garantie valt, en dat is geen probleem. Bij Trekhaakcentrum krijgt u namelijk levenslange garantie op de trekhaakmontage.

U kunt dus veilig achteraf een trekhaak door ons laten monteren op uw Tesla Model S. Let er wel op dat u hiermee alleen een draaglast heeft, geschikt voor fietsendragers en geen trekgewicht, zoals benodigd voor aanhangers of caravans''.
 

Als het goed is mag de maximale daklast 75 kg zijn en zou transport op het dak desnoods ook nog een optie zijn. Maar dat drukt als windvanger wel op de actieradius en hangen de fietsen duidelijk meer in de luwte achter de auto. Dus ik zie geen bezwaar om voor een trekhaak te kiezen met fietsendrager, die volgens de bovengenoemde leverancier 75 kg op de kogel mag hebben.