Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camper Burstner 2011

Vraag gesteld door J. Cabalt op 8 november 2020

Motormanagement lampje gaat soms branden, soms wel 1200 km lang dan gaat het weer uit ook weer met 1500 km, heb het uit laten lezen en is weer het zelfde, nu is het weer uit na 1600 km, motor loopt goed en verbruik is het zelfde, ik heb het probleem al 2 jaar.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Het motormanagementlampje van uw camper met Fiat 3.0 liter 160 multijet motor gaat af en toe branden. De motor vertoont op dat moment geen ongemakken in de zin van verlies van trekkracht of stotteren. Meestal gaat een brandend lampje wél gepaard met slecht draaien van de motor. 
Er zijn meerdere opties mogelijk waardoor dit lampje zou kunnen oplichten. Een veel voorkomende oorzaak zou EGR vervuiling kunnen zijn of iets met de luchtmassameter. Maar het is toch echt noodzakelijk de opgeslagen storing uit te laten lezen om van daaruit tot een diagnose te komen.

Spreek wel vervolgens af dat u op basis van de gestelde diagnose én de noodzakelijke ingreep u verwacht dat daarmee de storing definitief opgelost wordt. Om te voorkomen dat kosten onnodig oplopen vanwege verkeerde diagnoses waar u dan onterecht voor moet betalen.