Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke Hatchbacks hebben goed een plat vouwende achterbank?

Vraag gesteld door op 19 oktober 2020

Beste ANWB Experts

Ik ben op zoek naar een (tweedehands) hatchback met goed plat vouwende achterbank.
Ik moet namelijk regelmatig voor mijn werk hem volgooien met apparatuur waarvoor ik de achterbank goed plat moet hebben zodat ik alles netjes in de lengte kan stapelen. Het moet bij voorkeur ook een niet al te grote auto zijn vanwege kleine parkeerplaats bij mijn huis.

Als ik online zoek is het vaak niet te achterhalen of de achterbank echt goed plat opvouwt of niet, meestal kan hij niet 100% plat of wordt het niet gelijkvloers met de kofferbak. Daarom mijn vraag: welke modellen weten jullie die dat wel hebben? Dan kan ik mijn zoektocht op die modellen focussen.

Alvast bedankt!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een auto met vlakke laadvloer. Bij de meeste auto's is de achterbank wel neerklapbaar maar ontstaat er geen vlakke laadvloer. De neergeklapte rugleuning komt vaak hoger te liggen dan de vloer van de bagageruimte. Er zijn gelukkig uitzonderingen. Soms wordt dat opgelost met een 'dubbele bodem', een in hoogte verstelbare plank in de kofferbak, di in zijn hoogste stand gelijk komt te liggen met de bovenkant van de neergeklapte rugleuning. 

Hieronder een greep van recente auto's die volgens onze autoredactie een vlakke laadvloer hebben: 
Kia Picanto
Renault Captur
Seat Arona
VW Polo (duurder uitrustingsniveau)
Volkswagen T-Roc
Toyota C-HR
Mazda 3 (vlak maar niet horizontaal)
Renault Clio 2019
Kia Niro