Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 308

Vraag gesteld door op 22 oktober 2020

Ik ben van plan een Peugeot 308 te kopen van maart 2013 met een THP motor bij een bovag garage bedrijf. Nou is mijn vraag hoe zit het met hert probleem van de distributieketting en het olie verbruik van de auto en blijft deze auto nog wel waardevast. En hoe zit het het met de Bovag garantie en kan ik eventueel onder de auto uit. 
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent van plan een Peugeot 308 aan te schaffen van 2013 met een THP motor. U vraagt wat de status is van deze motor wat betreft de distributie problemen.
 

Dit motortype heeft sinds z'n introductie in 2007 spijtig genoeg een niet al te beste reputatie. Vanaf de introductie sijpelde de eerste klachten als snel binnen over distributieproblemen, hoog olieverbruik en inwendige vervuiling. Volgens informatie het distributieprobleem ongeveer vanaf eind 2014 moeten zijn opgelost. Het betreffende bouwjaar is dus belangrijk én of er al passende modificaties in het verleden hebben plaatsgevonden.

Gezonde argwaan is dus wel gepast bij deze motor en hebben we ook vernomen dat gemodificeerde motoren tóch opnieuw weer problemen gingen geven. Met Bovag garantie heeft u wel gedurende 6 maanden een stok achter de deur. Dus wanneer de bovengenoemde problemen zich zouden aandienen zijn die kosten voor de verkoper. Maar er schuilt wel een potentieel gevaar in deze generatie 308 met THP motor. En die onzekerheid kan ik helaas niet voor u wegnemen.