Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoeveel kilometer kan je met allseasonbanden rijden

Vraag gesteld door op 22 oktober 2020

Ik rij per jaar zo'n 30.000 kilometer. In een Renault megane hatchback. Kan dat met all season banden. En welke all season banden adviseren julie dan.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U rijdt zo'n 30.000 km op jaarbasis met een Renault Megane. U vraagt zich af of dat ook met all-seasonbanden kan.

Wie zowel in de zomer als in de winter het beste wil kan niet om de combinatie van zomer- en winterbanden heen. All-seasonbanden blijven een compromis met zowel in de zomer als in de winter duidelijke tekortkomingen ten opzichte van de echte specialisten. Voor zowel de zomer- als de wintervakantie met de auto adviseren we dan ook zomer- respectievelijk winterbanden. Mensen die geen banden willen wisselen en anders het gehele jaar met zomer- (of winterbanden) blijven rijden nemen een veiligheidsrisico. In dat geval ben je met een keuze voor all-seasonbanden duidelijk beter en veiliger uit.

En dan is het zeker van belang om voor de beste band te gaan. Ik weet niet wat de gemonteerde bandenmaat is onder uw Megane maar in de laatste tests springt de Continental AllSeasonContact er telkens wel als winnaar uit en verwacht ik dat u daarmee de beste keuze maakt.