Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat te verwachten bij Ford Focus C-Max Titanium 126 PK uit 2009?

Vraag gesteld door J. Laaper op 17 oktober 2020

We overwegen de aanschaf van een Ford Focus C-max Titanium 92 kW Flexifuel uit 2009 en 94.000 op de teller. De laatste 4 jaar heeft de auto "slechts" 10.000 km gereden. Wat kunnen we verwachten qua onderhoud en komende gebreken? B.v. vervanging ketting of zo iets dergelijks.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Ford Focus C-Max Flexifuel uit 2000 die de afgelopen 4 jaar slechts 10.000 km heef gedraaid. U vraagt zich af wat u de komende jaren aan onderhoud en gebreken zou kunnen verwachten. 

De Flexifuel is motorisch aangepast om op E85 brandstof te kunnen draaien dus 85% ethanol en 15% benzine. Uiteraard draait deze motor ook op de huidige E10 benzine. En dat is maar goed ook omdat E85 maar mondjesmaat verkrijgbaar is. Bovendien wordt de onderhoudsfrequentie ook wat korter wanneer je permanent op E85 rijdt.

Wat u aan onderhoud of gebreken de komende tijd zou mogen verwachten valt moeilijk te voorspellen. Deze auto beschikt inderdaad over een distributieketting en staat daar geen voorgeschreven vervangingstermijn voor. En verder heeft de C-Max de reputatie behoorlijk betrouwbaar te zijn en kennen wij geen hele specifieke gebreken waar u rekening mee moet houden.

De enige zorg wat mij betreft is het feit dat de afgelopen 4 jaar er weinig mee gereden is. Stilstand is in zekere zin ook achteruitgang en dan heb ik het met name over bewegende delen zoals remmen en banden kunt. Het is daarom belangrijk dat bij aflevering de auto conditioneel in goede staat verkeert met recent onderhoud. Dan verwacht ik op basis van de huidige kilometerstand op het reguliere onderhoud na de komende jaren eerlijk gezegd geen buitensporige kosten.