Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar moet accu aan voldoen bij aankoop met Bovag?

Vraag gesteld door H.J.W. Blummel op 15 oktober 2020

Waar moet een accu aan voldoen bij aankoop met Bovag? Heb nu dan ook een accu die volgens een automonteur (niet werkzaam in de garage waar ik de auto heb gekocht) mogelijk met de koude in aantocht problemen kan krijgen.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft nog Bovag garantie op uw auto maar volgens een andere garage wordt uw accu wel slecht. U vraagt zich af wat nou het criterium is om deze voor garantie te claimen.

In de praktijk is dat op het moment dat de accu u daadwerkelijk in de steek laat of wanneer er een concrete aanleiding is om te denken dat dat heel snel gaat gebeuren. Bijvoorbeeld wanneer de motor nog net voldoende rond wordt geslingerd om de motor te laten aanslaan. Dan ga je terug en dan zal de verantwoordelijke verkoper actie moeten ondernemen.

Maar wanneer u met de mededeling komt dat een andere garage meldt dat het einde nadert, zal de verkoper mogelijk aangeven pas te handelen wanneer deze het daadwerkelijk heeft begeven. Zo werkt het over het algemeen in de praktijk. Maar u kunt de voortekenen wel alvast melden bij de verkoper. Want wanneer de accu daadwerkelijk zwak is, zal deze vermoedelijk bij de eerste nachtvorst wel door de mand vallen. Dan heeft u dat min of meer bij de verkoper wel alvast vooraf aangekondigd.