Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storingsmelding krukassensor

Vraag gesteld door J.H.M. Clappers op 15 oktober 2020

Hierbij een vraag over een Opel Meriva 1.4 uit 2008: de auto is al diverse malen bij de officiële Opeldealer geweest met startproblemen. De melding Krukassensor komt iedere keer naar voren bij deze auto. Het geval speelt al enkele maanden. De garage heeft al 3x de sensor vervangen 1x een orgineel Opelonderdeel en 2x geen orgineel. Ook nog enkele andere onderdelen of het misschien daaraan kon liggen. Maar hij staat nu weer bij de garage met de storing.

Een collega van u geeft aan dat tijdens de laatste startpoging oa de toerenteller niet bewoog. En toen hij wel bewoog de auto ook gelijk starte. Ze hebben de kabelboom gevolgd en niets geks gezien, de boom ook ingewikkeld met "tape" zodat misschien externe bronnen de storing niet kunnen veroorzaken (magnetisch veld oid). De ECU is ook al opgestuurd en nagekeken maar die is in orde. De auto is in goede staat en heeft nu ca 40.000 km gereden.

De garage tast in het duister. Kunnen jullie ons hierin van een advies voorzien?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een hardnekkige storing in uw Opel Meriva. De dealer heeft na verschillende ingrepen nog altijd niet de oorzaak kunnen achterhalen. U hoopt op een goede suggestie van ons.

Een diagnose op afstand is altijd erg lastig en zeker wanneer blijkt dat de dealer niet de vinger op de goede plek heeft weten te krijgen. Ik kan aanvullend nog wel opmerken dat de startonderbreker nog weleens de sleutel niet herkent en de auto wel start maar niet aanslaat. Dat betreft de ring rond de stuurkolom die dan dienst weigert. Dat is iets wat de Wegenwacht ook wel tegenkomt.

Verder heeft de auto ook vaak last van een slechte stekkerverbinding op het instrumentenpaneel en kom ik ook wel een voorbeeld tegen dat de auto om die reden dan ook niet start. Dat is mogelijk ook de link naar de toerenteller die zich niet in beweging zet.

Maar verder is het een lastig zoekplaatje. U zou de bovengenoemde mogelijkheden nog kunnen voorleggen aan de dealer. Misschien dat men er iets in herkent.