Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Captur

Vraag gesteld door R.O. Kapsenberg op 15 oktober 2020

Ik overweeg een nieuwe captuur  te kopen ( 130 pk ) maar lees veel problemen met deze op het technische  vlak, airco , en audio infosysteem, en is dit een goede trekauto voor de caravan?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een nieuwe Renault Captur. Het tweede type van dit model is in oktober 2019 verschenen en is de opvolger van de veel verkochte Captur I phase 1 en 2. U vraagt of het nieuwste type met 130 pk een goede trekauto is.

Met de 1330 cm3 viercilinder met 130 pk en 240 Nm kan de auto goed overweg met een beladen caravan tot 1200 kg. Afhankelijk van het gewicht zijn de verwachte prestaties goed tot zeer goed. Qua stabiliteit is het advies altijd om de auto te beladen en de caravan zo licht mogelijk te houden.
Door eigenaren worden bij de nieuwe Captur problemen gemeld met de software die zaken die infotainment, verlichting in de auto, de weergave van het brandstofverbruik en de bandenspanning regelt. Hopelijk vindt Renault daar een oplossing voor, want de Captur heeft absoluut sterke punten.