Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remmen schokken

Vraag gesteld door op 14 oktober 2020

5 juni zijn bij een beurt de remschijven vervangen. Daarna vond ik dat bij harder remmen een geluid/een soort terugslag voelbaar was. Ik dacht dat door de vernieuwde remschijven kwam. Maar nu sinds een week of twee voel ik het stuur licht trillen en lijkt het remmen ‘schokkerig’ te gaan.

Mijn vraag is kan dit met het vervangen van de remschijven te maken hebben en kan ik aanspraak maken op garantie op de reparatie?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Nadat de remschijven van uw auto zijn vervangen merkt u een trilling en een bijgeluid op tijdens het remmen. Na vervanging van remschijven (ik neem aan dat ze de remblokken hebben meegenomen) zou een auto net zo goed moeten remmen als daarvoor. Als er na montage van nieuwe remschijven klachten ontstaan, is het wel erg aannemelijk dat er iets met de schijven of met de montage mis is. Dit valt onder reparatiegarantie.

Bij Bovag-aangesloten bedrijven is de garantie op een reparatie 6 maanden. Mocht u er met de garage niet uitkomen kunt u het stappenplan klachten na onderhoud/reparatie volgen.