Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderdelen auto van polyurethaan

Vraag gesteld door J. Peenstra op 15 oktober 2020

Alle onderdelen van mijn Nissan Qashqai van 1,5 jaar oud worden lelijk wit gestreept. Ik heb al van D2 Bumper en banden zwart toegepast, dat hielp maar niet lang. Wat is de oorzaak en dit moet m.i. onder de garantie vallen.
Ik heb dus 2 vragen, oorzaak en is het garantie?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Bepaalde kunststof zwarte exterieur delen van uw Nissan Qashqai slaan wit uit en u vraagt of dat nog garantie is. 
 
De garantietermijn is drie jaar dus u moet er zeker mee terug. Ik ken het verschijnsel niet bij specifiek deze auto maar het komt wel vaker voor bij auto's op leeftijd. Maar u kunt dit zeker als garantieklacht melden. Het is dan aan de garage om aan te tonen dat dit een externe oorzaak heeft waar men als verkoper niet voor verantwoordelijk is. En wanneer de auto wat carrosserie onderhoud betreft normaal en regelmatig wordt onderhouden, met de daarvoor bestemde middelen, dan denk ik niet dat dit als garantie afgewezen kan worden. En misschien herkent de dealer dit wél en weet men er ook een duurzame remedie voor.
 
Overigens melden sommigen met soortgelijke problemen dat WD40 een positief effect geeft. Maar voordat u gaat experimenteren kunt u dit beter eerst voorleggen aan de dealer. Met inderdaad de vraag hoe dit kan en de opmerking dat dit na anderhalf jaar toch eigenlijk niet mag.