Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling

Vraag gesteld door B. van den Bosch op 19 oktober 2020

Ik heb een DACIA LOGAN MCV PH2 TCE 90EASY-R SS LAUREATE , mijn vraag is de koppeling schokt die is in 2019 vervangen, nou is naar de garage toe voor zelfde euvel, komt dat veel voor, de auto is 30-03-2017, hij is uit de garantie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

In 2019 is de koppeling van uw Dacia al vervangen vanwege trillingen. Inmiddels is er wederom sprake van hetzelfde euvel. U vraagt of dat vaker voorkomt én wat de waarde is bij inruil.

Het betreft hier de automaat versie waar ik toch een paar lotgenoten van tegenkom met hetzelfde euvel. Ook daar een nieuwe koppeling met vliegwiel. Een jaar na herstel hoeft u uiteraard niet te verwachten dat het probleem zich opnieuw voordoet. Dan is die ingreep niet duurzaam gebleken en moet uw dealer opnieuw kosteloos herstelwerkzaamheden uitvoeren. Ook wanneer de fabrieksgarantie formeel is verlopen. Zie aanvullend ook ons Stappenplan klachten na aankoop. 

U vraagt ook naar de eventuele inruilwaarde. Daarvoor mis ik de noodzakelijke kilometerstand. Maar op basis van het kenteken kunt u onze koerslijst raadplegen en aangevuld met de kilometerstand krijgt u de huidige inruilwaarde te zien.