Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gewicht Ford Fiesta

Vraag gesteld door A. Janson op 13 oktober 2020

Ik zou graag willen weten waar het gewicht verschil in zit? 2014 Fiesta Titanium automaat 1.0 100 pk met reservewiel, 1022 kg en 2020 Fiesta ST line X automaat 1.0 125 pk zonder reservewiel, 1064 kg?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U merkt op dat een Ford Fiesta van 2020 zwaarder is dan een Fiesta uit 2015, terwijl de zwaardere Fiesta ook nog geen reservewiel aan boord heeft. Het verschil in gewicht is te verklaren door het feit dat de 2020-Fiesta een andere modelgeneratie is. De naam is hetzelfde maar het is niet dezelfde auto. In 2017 kwam het nieuwe model op de markt en is inderdaad zwaarder. Autofabrikanten proberen altijd op gewicht te besparen want dat betekent ook een lagere CO2-uitstoot. Dat betekent op zijn beurt lagere aanschafbelasting BPM, dus een lagere consumentenprijs.

Kennelijk is de gewichtstoename door Ford onafwendbaar geweest, en gaven andere argumenten toch de doorslag. Welke dat exact zijn, is mij niet bekend maar het zou kunnen liggen aan de algehele constructie van de carrosserie en ander materiaal dat aanwezig is in de auto ter verbetering van veiligheid en comfort. Ook heeft de nieuwe Fiesta een 7-traps automaat in plaats van de zestraps in het oude model.