Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gasklephuis

Vraag gesteld door op 14 oktober 2020

Hier een vraagje. Ik heb een 2de hands auto gekocht waarbij het motormanagement lampje ging branden. Na uitlezen blijkt dat het gaskleppenhuis schoongemaakt moet. De melding is gereset en ik moest het even aankijken. U raad het al, het lampje is weer gaan branden. Nou zegt de garage dat ik hier gewoon mee door kan rijden. Er is helaas pas eind oktober een plekje om het te laten schoonmaken. Ik wil het ook bij die garage laten doen omdat het service is (garantie). Mijn vraag... kan het kwaad dat ik er een maand mee door rij? Ik ben voor mijn werk echt afhankelijk van de auto.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ondanks het schoonmaken van het gasklephuis is er nog steeds een gemelde motormanagement storing. De garage heeft op kort termijn geen tijd dit te herstellen en meldt dat het geen kwaad kan hier me door te blijven rijden.

U mag vertrouwen op de diagnose van de garage. Het kan inderdaad een relatief onschuldige storing zijn en de garage heeft er óók geen baat bij wanneer er een gevolgschade ontstaat. Hij is immers verantwoordelijk voor het geleverde product en draait ook op voor de garantie. Daarom ga ik er vanuit dat de garage voldoende aandacht besteed heeft aan deze storing om u toch verantwoord zo te laten rijden. En wanneer de auto ondanks het storingslampje verder prima rijdt, zie ik het ook niet als heel bezwaarlijk.