Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Suggesties auto's met grotere kofferbak, lage tildrempel en hogere daklijn

Vraag gesteld door N. Kluin op 5 oktober 2020

I.v.m. het vervoeren van een rolstoel (passagier niet erin) zoek ik een relatief jonge occasion (max 5j) waar een rolstoel het liefst 'zo' in gezet kan worden. 1 deel vd achterbank zou plat mogen. Ik zie door de bomen het bos niet meer. De auto's die ik zie rijden die kwalificeren zijn (te) oude modellen. De nieuwere zijn bijna allemaal wat ronder...

Max budget is 15.000 liever minder maar vooral ook belangrijk -niet te duur in alle maandelijkse kosten; wegbelasting, verzekering en verbruik. Ik heb al wat suggesties in een oude vraag van 5 jaar geleden zien staan maar die modellen zijn inmiddels niet meer als jonge occasions te krijgen omdat ze niet meer gemaakt worden.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een jonge gebruikte auto, ruim genoeg om achterin een rolstoel te kunnen plaatsen.

De spoeling is inderdaad best dun. Helaas hebben we geen overzicht van auto's die aan deze wens kunnen voldoen maar bepaalde auto's komen mogelijk toch in aanmerking. Dan denk ik aan twee modellen van Dacia.

De Dacia Dokker Stepway heeft een hoge zit (wellicht ook wenselijk) en wat kofferruimte betreft een lage, toegankelijke tildrempel waar de rolstoel in zijn geheel mogelijk in zou moeten kunnen. De Dacia Logan MCV is ook nog een kandidaat maar in zijn geheel wel wat langer. De genoemde modellen staan nieuw in de showroom maar kennen ook voldoende aanbod op de jonge gebruikte markt.

Zoals gezegd is de spoeling dun binnen de gestelde eisen. Maar misschien is het de moeite waard om eens nader kennis te maken met de genoemde modellen bij de plaatselijke Dacia dealer.