Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kilometerstand plug-in hybride occasion

Vraag gesteld door op 1 oktober 2020

Ik ben op zoek naar een tweedehands plug-in hybride. Ik ben erg geïnteresseerd in een Ford C-Max Energi uit 2015 met een kilometerstand van ~170.000. Ik kan zelf slecht inschatten of deze hoge kilometerstand voor problemen gaat zorgen. De auto is dealer onderhouden. Denkt u dat dit een veilige aankoop is?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een plug-in hybride Ford C-Max uit 2015. De kilometerstand van 170.000 is technisch gezien op zich niet verontrustend, terwijl de prijs lager ligt dan een exemplaar met veel minder kilometers. Waarschijnlijk heeft de auto met een jaargemiddelde van 34.000 km veel lange afstanden gereden en dat zijn qua slijtage gunstige omstandigheden. Het accupakket zal uiteraard ook wat slijtage hebben ondergaan, maar de praktijk leert dat deze lang mee gaan.

Aan een aantoonbare onderhoudsgeschiedenis van de merkdealer ontbreekt het in dit geval ook niet. Als de rest klopt (juistheid kilometerstand, geen schadeverleden, eventueel Bovag-garantie) dan zie ik geen beren op de weg.