Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting

Vraag gesteld door op 2 oktober 2020

Kan de motor kapot gaan als de auto op een loopband van een Interieur wasstraat geparkeerd wordt, in zijn 1ste versnelling met handrem en motor uitgezet?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U omschrijft een gebeurtenis in een autowasstraat waarbij normaal gesproken de auto door middel van looprollen aan het linker voorwiel door de wasstraat wordt getrokken. Deze VW Polo stond echter met aangetrokken handrem ín de eerste versnelling en met de motor uit. De looprol wil op een gegeven moment de auto voort trekken, maar de auto stond dus geblokkeerd. U vraagt of de auto daar motorschade door kan hebben opgelopen. Dat zal uit onderzoek moeten blijken.

Met de motor in de versnelling gaat alles draaien zodra de wielen gaan draaien, omdat er een vaste verbinding is tussen wielen en motor. Normaal gesproken levert dat geen probleem op, hetzelfde gebeurt als de auto wordt aangesleept. Ik weet verder niet wat de achtergrond van uw vraag is, maar als het gaat om verhalen van schade dan adviseer ik uw rechtsbijstandsverzekering in te schakelen.