Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto kopen

Vraag gesteld door H. Migchels op 2 oktober 2020

Is een RAV 4 van Toyota zonder meer aan te bevelen en zo ja welk type heeft uw voorkeur? Een automaat is nodig en wat is het voordeel van een AWD boven een 2 WD? Het gaat om een nieuwe!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een nieuwe Toyota RAV-4 maar twijfelt tussen de 2WD of de 4WD. 

Want die keuze heeft u binnen de hybrid versies, met een gat van zo'n 4.000 euro tussen twee- en vierwielaandrijving. Het spreekt voor zich dat je met een 4WD duidelijk in het voordeel bent op onverhard terrein. Maar ook op de verharde weg kan het glibberig zijn op een onbewaakt ogenblik en kan je op dat moment écht in het voordeel zijn wanneer je twee extra aangedreven wielen hebt. Maar ik denk dat het praktijkvoordeel vooral de goede kant op valt voor caravan bezitters. Op zoek naar een geschikte plek op een camping of op weg daar naar toe op een onverhard en glibberig pad naar boven gaat dan natuurlijk fantastisch.

Ik heb natuurlijk geen beeld van uw praktijkgebruik, maar gaat het echt om normaal en gemiddeld gebruik dan volstaat de 2WD versie prima. Maar is uw gebruik wat avontuurlijker, met misschien ook regelmatig een aangekoppelde caravan dan is het de extra investering zeker waard. Op langere termijn zal later bij inruil de restwaarde ook een fractie gunstiger zijn en is de verwachting dat u van die meerprijs bij de restwaarde best nog wat gaat terug zien.