Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop occasion

Vraag gesteld door op 4 oktober 2020

Graag heb ik een vraag of jullie voor mij kunnen nagaan of bij dit kentekennummer XX - XXX - X alles klopt op schade juiste km ect. Heeft u tips voor mij mocht ik deze willen aanschaffen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of van de auto met het betreffende kenteken alles klopt zoals de kilometerstand en of deze eventueel schade heeft gehad.

De RDW meldt in de voertuiggegevens van deze auto over de kilometer tellerstand het volgende; ''De geregistreerde tellerstand is telkens hoger dan de daarvoor geregistreerde tellerstand. De RDW oordeelt dan dat de tellerstand logisch verklaarbaar is''. Dat is alvast geruststellend.
 
De datum eerste toelating heeft in Nederland plaatsgevonden dus het is een auto die nieuw in Nederland is geleverd. De RDW meldt wel bij de status van het voertuig dat deze is geëxporteerd met de volgende opmerking; ''Als een voertuig is geëxporteerd, zijn de gegevens hiervan nog 2 jaar te raadplegen vanaf de exportdatum. De gegevens van een geëxporteerd voertuig worden door de RDW niet meer bijgewerkt''.

Dat laatste is dus wel vreemd en vraagt de nodige opheldering van de verkoper. Volgens deze info zou de auto inmiddels geëxporteerd moeten zijn óf dat gaat binnenkort plaatsvinden. Dat is dus wel een aandachtspunt. Maar méér info hebben wij niet tot onze beschikking. Via deze website kunt u tegen een geringe betaling nog méér achterhalen zoals eventueel een geregistreerd schadeverleden.

Zie aanvullend ook onze pagina Alles wat je moet weten om een tweedehandsauto te kopen.