Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Windgeruis boven bestuurdersportier

Vraag gesteld door G.M.J. Limberger op 19 september 2020

Heb sinds 2 maanden een Suzuki Ignis van okt. 2017 en boven het bestuurdersportier is er een zeer hinderlijk windgeruis. De dealer en Suzuki Nederland weten het niet meer. Aan u nu mijn vraag: heeft u een oplossing? De auto is schadevrij.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft sinds een paar maanden een Suzuki Ignis maar met een bovenmatig en hinderlijk windgeruis boven het bestuurdersportier.

Ik herken de klacht niet en het lijkt me iets exemplarisch. Misschien is er een mogelijkheid met een soortgelijke Ignis te rijden om te ervaren of deze hetzelfde verschijnsel heeft. Maar ook de ANWB autoredactie heeft er in een uitvoerige test géén op- of aanmerkingen over.

Mocht een ander exemplaar wel vrij zijn van dit verschijnsel dan moet u feitelijk terug naar de verkoper. Dan is er simpelweg sprake van een gebrek. Een oorzaak zou ik zo niet aan kunnen geven. Natuurlijk is het van belang dat het portier er goed in hangt en er geen opvallende naden zijn die afwijkend zijn van hoe het rechter portier is geplaatst. En ik neem aan dat portier- en raamrubbers er smetteloos uitzien. Maar het lijkt dat dealer en importeur het niet weten en dat u om die reden zélf op zoek bent naar de oorzaak. Dat is uiteraard de verantwoordelijkheid van de betreffende dealer/verkoper. U moet er nadrukkelijk op aandringen dit gebrek binnen een redelijk termijn alsnog op te lossen.

Ik verwijs u voor alle info hoe dit aan te pakken naar onze pagina Stappenplan klachten na aankoop.