Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Te verwachten problemen Citroën C3 2016/2017

Vraag gesteld door H. van der Voet op 15 september 2020

Kunt u mij aangeven welke specifieke bekende problemen er zijn/ kunnen optreden bij een Citroën C3 van januari 2017 (kenteken X)? Wij overwegen deze aan te schaffen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Citroën C3 en u vraagt of er specifieke problemen zijn omtrent dit model.

De Wegenwacht meldt nog geen vaker voorkomende klachten rond deze generatie van de C3 te zijn tegengekomen. De 1,2 liter benzinemotoren, die in heel veel exemplaren voorkomen en ook in andere modellen worden toegepast, lijken vooralsnog ook volkomen vrij van typerende storingen.

Toch wil ik nog wel een motorische kanttekening plaatsen die de Wegenwacht onderweg niet als ''pech'' zal tegenkomen. Deze generatie PureTech driecilinder heeft in het verleden wel de reputatie gehad nog weleens olie te lekken en krukasproblemen te hebben. De distributie heeft ook nog weleens voor problemen gezorgd en een noodzakelijke nieuwe motor is ook nog weleens voorgekomen. Maar productiematig heeft dat uiteraard terecht de nodige aandacht gekregen en zijn de genoemde problemen met name voor de generatie tót 2016/2017. Hoewel op het randje, zou je verwachten dat dit exemplaar aan de goede kant van de streep moet zitten.