Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op zoek naar een betrouwbare auto budget 10.000 plus inruil Seat Ibiza 1.6 Freestyle

Vraag gesteld door M. Evers op 23 september 2020

Ik heb behoefte aan een leuke auto. Ik rijd gem. 12.000 km. Met heupartrose behoefte aan hoge zit en sportieve uitstraling. Wat raadt u aan?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt vanwege fysieke klachten een auto met een nadrukkelijk hoge zit. Bij voorkeur met een sportieve uitstraling.

Het is me niet helemaal duidelijk wat het beschikbare budget is maar ik begrijp de noodzaak van een hoge zit. Dat gaat u nadrukkelijk terugvinden in de Nissan Qashqai, Ford Kuga en de Hyundai IX35. Binnen dit segment is het lastig deze modellen een sportieve uitstraling toe te dichten. Een MPV/SUV die wat ''hoger op de poten'' staat, krijgt daardoor eerder een wat stoerder imago mee. Ik denk dat dit zeker geldt voor de drie genoemde kandidaten, met toch vooral nadrukkelijk ook de gewenste hoge zit.

Auto's die zeker wat zit betreft duidelijk hoger zijn dan uw huidige Seat Ibiza zijn de VW Sportsvan, Renault Captur, Peugeot 2008 of de wat minder bekende Mitsubishi ASX. De zit van deze modellen zal echter wat minder nadrukkelijk hoog zijn dan de eerder genoemde modellen maar misschien toch hoog genoeg om uw heup bij het in- en uitstappen wat te ontlasten. Maar misschien zijn dit de modellen waar u zich in eerste instantie op zou kunnen richten. Voor meer info over de genoemde modellen zoals tests, scores, richtprijzen, verwachte maandelijkse kosten en alle specificaties verwijs ik u naar onze Auto informatie pagina.
 
Bent u opzoek naar de eventuele inruilwaarde van uw huidige auto, check dan de ANWB Koerslijst.