Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onlogische kmstand in rapport RDW

Vraag gesteld door op 16 september 2020

26 juni jl. is mijn auto APK gekeurd bij de Ford garage. In plaats van kmstand 32.269 is er door de garage een km stand 52.269 ingevoerd in het keuringsrapport RDW en de Digitale onderhoudsgegevens van Ford. Op 29 juni ben ik terug gegaan naar de Ford garage en hebben zij het correctieverzoek ingediend bij de RDW met de goede kmstand. In het Tellerrapport van de RDW is op 26 juni als eerste de foute kmstand en daarna de goede kmstand genoteerd.

Op 7 juli jl. heb ik van de RDW een brief gekregen dat mijn tellerstand als "ONLOGISCH" geregistreerd staat en zij verwijzen mij terug te gaan naar de garage. Naar vele malen bellen met de RDW en steeds weer teruggaan naar de garage kom ik niet veel verder en blijft mijn kmstand op onlogisch staan. Ik ben hier niet blij mee. Mijn vraag is aan u of dit door de RDW veranderd kan worden of moet ik deze melding van "onlogisch" accepteren.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Door een invoerfout van uw garage heeft uw auto nu een onlogische kilometerhistorie.
 
De RDW geeft op hun website aan wat de procedure is om die kilometerhistorie op logisch te krijgen. Want u moet het er zeker niet bij laten zitten omdat uw auto ten onrechte nu een stempel krijgt een dubieuze kilometerstand te hebben. En uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de garage om dat weer in orde te krijgen. Een simpele invoerfout komt vaker voor en ik denk dat u er nogmaals nadrukkelijk op moet aandringen dat de garage dit voor elkaar moet krijgen. Dus het etiket ''onlogisch'' moet u niet accepteren omdat eventueel bij inruil dat ook in uw nadeel geïnterpreteerd gaat worden.