Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nissan Micra spontaan in alarmstand

Vraag gesteld door S.F.M. Klaassen op 24 september 2020

Omdat ik de sleutel in het contactslot van mijn Nissan Micra zeer moeizaam omgedraaid kreeg heb ik de garage verzocht een nieuw slot te monteren. Dat is gebeurd, kosten 525 euro. Na een aantal dagen begonnen opeens de alarmlichten spontaan te knipperen. Auto teruggebracht, er is weer een nieuw contactslot aangebracht, geen kosten. Vervolgens na enkele dagen weer hetzelfde euvel, tevens accu leeg, 125 euro. Auto weer teruggebracht, nu zegt de garage: het ligt niet aan het slot, probleem zit waarschijnlijk dieper in de auto en vragen toestemming om dit te mogen onderzoeken tegen 90 euro per uur. Is dit een bekend probleem en wat te doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na het vervangen van het contactslot gaan soms spontaan de alarmlichten branden met óók een lege accu.

Ik weet niet om welke generatie Colt het hier gaat maar het komt nog weleens voor dat het instrumentenpaneel verschillende storingen geeft. Mogelijk dat de alarmverlichting daardoor ook spontaan ineens aan kan gaan. Maar in vind eigenlijk géén concrete aanwijzing waardoor ik met zekerheid in die richting durf te wijzen. Ik vrees dat het inderdaad een zoekplaatje gaat worden, waar de dealer mogelijk de meeste ervaring mee heeft dat merk en type auto gerelateerd is. Deze instrumentenpanelen kunnen via de dealer door een specialist gerepareerd worden mocht de oorzaak toch in die richting wijzen.

Spreek wel van tevoren een maximaal bedrag af dat de garage aan diagnosetijd mag besteden. Dat voorkomt een onaangenaam hoge rekening, terwijl de oorzaak misschien niet eens gevonden blijkt.