Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Interval vervangen bougies en DSG-versnellingsbak olie VW Golf GTE

Vraag gesteld door P.C. van Gelder op 15 september 2020

Ik heb een offerte voor een onderhoudsbeurt voor mijn VW Golf GTE (kenteken X) ontvangen. Het bouwjaar is 2015 en de km stand is 99.000. Op de offerte staat het vervangen van de longlife bougies en de DSG-versnellingsbakolie. Beiden zijn in sept 2017 bij km stand 60.000 vervangen. In het serviceplan en het instructieboekje staat niets vermeld over deze intervallen.
Mijn vraag is bij welke interval (tijd of km) de bougies en DSG-versnellingsbakolie vervangen moeten worden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Volgens opgave van de garage moeten de bougies bij de aankomende onderhoudsbeurt vervangen worden en de transmissie olie van de DSG automaat ververst. U vraagt wat de voorgeschreven vervangingstermijnen zijn.

Wat betreft de bougies wordt het volgende opgegeven; Vervangen: Iedere 60.000 km/4 jaar vervangen. En wat de transmissieolie betreft; Vervangen: Olie van dubbele koppeling transmissie om de 60.000 km vervangen.

Wat de tellerstand betreft zouden beide ingrepen nog onnodig zijn. Wat levensduur betreft zijn de bougies dus in september 2021 weer aan de beurt. Tenzij u voor die tijd de tellerstand op 120.000 km weet te krijgen. En dan is frisse versnellingsbakolie ook weer aan de orde.