Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gaspedaal reageert soms (kort) niet

Vraag gesteld door op 25 september 2020

Mijn auto, een Ford Galaxy uit 2012 2.2TDCI 147kW automaat reageert soms niet op het gaspedaal. Hij blijft stationair lopen. Als je deze loslaat en wederom indrukt is het veelal verholpen. Er zit een klasse 3 alarm met startonderbreker in maar als die in werking zou treden zou de auto af moeten slaan. Dit gebeurt enkel op moment dat je net stilstaat. Bijvoorbeeld voor een rotonde als je af moet remmen of bij een kruising. Op de snelweg is het gelukkig geen enkel probleem. Dit gebeurt 's zomers meer dan 's winters. Het is niet speciaal na lange ritten oid.

Ik heb geen idee wat het kan zijn en heb er omdat het voor mij rijdbaar maar wel storend is geen grote reparatie voor over. De auto heeft ondertussen 240.000 kilometer gereden, versnellingsbak gespoeld bij 180.000, nieuw roetfilter en katalysator en nieuwe verstuivers.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt de oorzaak van het omschreven probleem bij uw Ford Galaxy.

Wat mij betreft geen feest der herkenning. Ik kom geen overeenkomstige berichten tegen die richting een mogelijke oorzaak wijzen. Het wordt dus een zoekplaatje en dan biedt mogelijk uitleesapparatuur een aanwijzing in welke hoek het gezocht moet worden. Bij de Ford C-Max van rond die tijd is er bij de dieselversie wel iets soortgelijks bekend. De Wegenwacht maakt melding van beschadigde bedrading van de elektronisch bediende gasklep als oorzaak. Misschien dat dit nog een nuttige hint kan zijn.