Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Diesel of benzine?

Vraag gesteld door J. Turkstra op 26 september 2020

Ik ben woonachtig in Drenthe en ben bij jullie verzekerd. Ik ben benieuwd wat voordeliger is, benzine of diesel? Waar zit het omslagpunt?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar het omslagpunt van benzine naar diesel. Dus vanaf welk jaarkilometrage wordt het goedkoper om juist voor een diesel te kiezen.

Dat is een eenvoudige vraag maar vaak lastig te beantwoorden. Met welke twee auto's maak je die vergelijking? Betreft het een nieuwe auto of juist een gebruikt exemplaar? Dan spelen factoren als aanschafprijs nog mee, de kilometerstand en geplande gebruiksduur. Je zou heel globaal kunnen zeggen dat je bij minder dan 30.000 km per jaar niet meer aan diesel hoeft te denken. Maar koop je soms voor een prikkie een een hele knappe diesel, dan kan het in vergelijking met een tweedehands duurdere benzine auto ineens bij een veel lager jaarkilometrage goedkoper worden.

Daarom adviseer ik u ons Autokosten programma te raadplegen. Selecteer een mogelijke dieselkandidaat en vergelijk die wat kilometerprijs betreft met uw huidige auto óf een mogelijke benzine variant. Dan ziet u onderaan de streep de maandelijkse én kilometerkosten en heeft u een duidelijk beeld wat voor u de goedkoopste keuze is.