Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto te koop voor 1850 euro maar dagwaarde is hoger

Vraag gesteld door op 21 september 2020

Er is een auto te koop voor 1850 euro maar ik zie dat de dagwaarde hoger is. Hoe kan dat, ik begrijp het niet. Dat is toch niet logisch? Het kenteken is XX-XXX-X km-stand 178.000.

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

Via onze koerslijst kunt u richtprijzen opvragen, gemiddelde waarde van een auto in goede staat. De koerslijst vindt u op onze website. Een richtprijs is iets anders dan een dagwaarde, bij de koerslijst vindt u de definities.

De Peugeot 207 uit 2009 die u noemt behoort bij de goedkoopste 4 die er op internet worden aangeboden. Totaal staan er nu ca 200 Peugeot 207 met bouwjaar 2009 te koop. De gemiddelde vraagprijs komt overeen met onze koerslijst richtprijzen. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant zijn er forse afwijkingen van het gemiddelde mogelijk. De duurste die wordt aangeboden staat voor 8.950 euro.

Wij kunnen zo niet beoordelen waarom de auto die u is opgevallen fors goedkoper is dan het gemiddelde en dan onze richtprijzen. Er staat bij dat er een storing was die inmiddels is opgelost. En er staat expliciet bij dat het om een meeneemprijs zonder garantie gaat. Als u de naar verhouding lage vraagprijs niet vertrouwt dan adviseren wij u een aankoopkeuring te overwegen of iemand met veel kennis van auto's mee te nemen als u gaat kijken / een proefrit gaat maken.