Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto op termijn kapot door lawaai?

Vraag gesteld door op 21 september 2020

Ik heb een proefrit gedaan in een Opel Karl 1.0 uit 2017, handgeschakeld, benzine, 5-deurs, gereden km's 82.697, 55kW(75PK), 839kg, 3 Cilinders, 999cc cilinderinhoud, 1e eigenaar. Uit de proefrit en uit uw ANWB test blijkt de auto lawaaierig te zijn, dit neemt toe met de snelheid. Verder rijdt de auto goed. Kan de auto hierdoor op termijn kapot gaan of (serieuze) mankementen vertonen? Ik rijd minder dan 10.000 km/jr. Wat is uw advies: wel/niet kopen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een proefrit gemaakt met een Opel Karl uit 2017 maar u leest in een ANWB rijtest een opmerking over het interieurgeluid.

Onze autoredactie spreekt zich in de test van de Opel Karl inderdaad kritisch uit en zal ongetwijfeld ook positieve kanttekeningen plaatsen. Uiteindelijk is dat ook het doel van een rij-impressie, om alle plussen en minnen boven water te krijgen.

In ieder geval herkent u de opmerking over het interieurgeluid maar heeft dat niets te maken met de duurzaamheid van deze auto. Wij hebben géén reden om daar negatief over te zijn. Het betreft hier een kleine en compacte auto die in de meeste gevallen voor relatief beperkt gebruik ingezet zal worden. Dan krijgt isolatie minder aandacht dan bij bijvoorbeeld een middenklasser. Het past een beetje bij dit segment dat ze allemaal gemiddeld wat rumoeriger zijn. Maar wanneer dat voor u acceptabel is, is dit gewoon een prima keuze zónder twijfel over de betrouwbaarheid.