Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ABS-storing

Vraag gesteld door L. de Groot op 10 september 2020

4 weken na aanschaf van mijn Hyundai Getz uit 2007, brandde het ABS lampje ineens. De Hyundai garage heeft de storing uitgelezen, ook het brake system lampje brandde ineens. Het advies is wielsensor vervangen, de kans dat de storing er nog is, is dan aanwezig. Dan moet de ECU vervangen worden, dat in totaal ongeveer even veel als de aanschafwaarde van deze occassion is. Het brake system lampje is nu overigens weer uit.

De verkopende dealer meerdere keren gebeld, ze hebben mijn berichtjes gelezen maar negeren het (geen Bovag of andere garantie) ABS is geen APK punt werd mij verteld. Ik heb mijn starlet (zonder ABS natuurlijk) ingeruild voor een nieuwere auto en dan nu al een storing, niet te herleiden of dit al speelde. Lampje brandde niet bij aanschaf. Wat is de ervaring met storingen in de ABS bij een dergelijke occassion?
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Het ABS-lampje van uw Hyundai Getz brandt. Deze storing is door de Wegenwacht al vaker geconstateerd bij dit type Hyundai, waarbij de oorzaak in de zekeringen en het relais werd gevonden. Die zou ik dus als eerste laten controleren, mogelijk is de storing daarmee te verhelpen. Omdat het lampje nu vanzelf weer uit gegaan is, verwacht ik niet dat de ECU het probleem veroorzaakt. Een wielsensor is ook een logische hypothese.