Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Ford C-Max hybride

Vraag gesteld door C.H. Vonk op 15 september 2020

Ik overweeg een vervangende Ford C-Max aan te schaffen en nu viel mij op dat er ook een type is met hybride aandrijving. Met een heel aantal luxe opties. Als ik dan de prijzen bekijk van een model met alleen benzine motor en de hybride uitvoering met hetzelfde bouwjaar is er nauwelijks verschil in prijs. M.a.w voor hetzelfde geld krijg je veel meer auto!

Is er iets mis met die hybride van Ford? Heb ik daar een miskoop aan? En waarom is hij maar 1 jaar leverbaar geweest? Het lijkt mij gezien de opties geen verkeerde keus. Als ik tot een aankoop besluit, moet ik dan nog specifiek ergens op letten zoals de conditie van de batterij oid? Kijk sowieso alleen bij Bovag bedrijven?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt een gebruikte Ford C-Max aan te schaffen en uw oog is gevallen op een hybride uitvoering. Deze auto heeft veel opties en is nauwelijks duurder.

De hybride uitvoering is leverbaar geweest van januari 2015 tot december 2017. De auto is gemaakt in Amerika en afgesteld op het gebruik in Amerika. Deze auto is ontwikkeld voor een brandstofmotor waar later een elektromotor en een accupakket aan is toegevoegd. Het accupakket ligt op de koffervloer achter de achteras wat het weggedrag niet ten goede komt.

Op onze website vindt u een rijimpressie van de Ford C-Max.

Op dit moment is de korting op de motorrijtuigenbelasting voor PHEV 50% tot en met 2024, daarna wordt deze korting afgebouwd.