Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welk merk bus?

Vraag gesteld door L.K. Stevels op 31 augustus 2020

Sinds 1997 heb ik een klein bedrijfje dat kunst verkoopt (en werkweken organiseert in het Sauerland) die mijn man maakt als Beeldhouwer en kunstschilder.

Om e.e.a. te vervoeren, trekken we een twee paardstrailer 1600 kg op kenteken werkelijk 2000 kg. Nu de kans ipv geel naar grijs kenteken over te stappen. Ik heb ca €4000 te besteden. Ik koop dan altijd oud en gebruikt. Het is dus van het grootste belang om zorgvuldig te kijken. We zoeken en bus met dubbele cabine. Men zegt dat Renault Trafic en Opel Vivaro kwetsbaar zijn op de versnellingsbak. Dat zijn zeer dure reparaties.

Ons is verteld dat de Ford Transit de betrouwbaarste is bij goed gebruik en onderhoud. Er gaat ook van alles stuk door slijtage en dergelijke maar de distributieketting en de motor zouden een betrouwbare factor zijn. In deze bestedingsruimte komen we uit bouwjaar 2007 met een 250.000 km stand.
Kunt u ons helpen? Voor het leasen hebben we geen fin. ruimte en corona maakt grotere stappen onmogelijk!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een bestelauto met dubbele cabine en u heeft een budget van € 4.000,-

U heeft al het een en ander uitgezocht en bent uiteindelijk uitgekomen op een Ford Transit. Met dit budget zal het wel even zoeken worden om een exemplaar te vinden waar u nog een paar jaar mee vooruit kan zonder al te grote kosten.

Op onze website vindt u informatie over het aankopen van een gebruikte auto.