Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Update navigatie VW Sportsvan

Vraag gesteld door H. Rooseboom op 10 september 2020

5 jaar oud. Update navigatie gevraagd, 8-2020 grote beurt gehad (incl. deze update). Blijft nu off road melden bij bepaalde weggedeelten. Nu auto terug naar garage. Persisteert auto een hele dag te willen houden voor een update. Hoeveel tijd staat daarvoor? Of is het bedrijfs insteek - planning?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Er is iets mis met de uitgevoerde kaartupdate van uw VW Sportsvan en deze moet nogmaals uitgevoerd worden. De dealer bericht de auto voor een hele dag nodig te hebben. U vraagt of dat wel nodig is en hoeveel tijd er voor staat.

Er zijn verschillende navigatiemodellen in omloop bij VW en dat kan verschillend zijn, maar het is niet ongebruikelijk dat bij bepaalde systemen het laden van nieuw kaartmateriaal 2 tot 4 uur duurt. Bij sommige merken moet de motor zelfs drie kwartier draaien. Dus het kan allemaal een stuk bewerkelijker zijn dan wat je anno nu zou verwachten. En in zo'n geval zal een dealer niet gauw een ''klaar terwijl u wacht'' afspraak inplannen maar zou dat wel in de ochtend óf in de middag met u af te spreken moeten zijn. Die handreiking zou u wel van uw dealer mogen verwachten, gezien de feitelijk toch mislukte update én de extra moeite die het u nu kost.