Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tax-free auto importeren

Vraag gesteld door op 14 september 2020

Ik kom terug uit Egypte naar Nederland en heb een nieuwe auto tax-free gekocht. Deze wordt eind oktober geleverd. Wat moet ik doen om deze op naam in Nederland te krijgen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U komt binnenkort terug uit Egypte en u neemt tax-free een nieuwe auto mee die in oktober geleverd gaat worden. U vraagt hoe u deze in Nederland op naam moet krijgen.

Het betreft hier een auto die afkomstig is van buiten de EU. U moet het voertuig laten goedkeuren bij de RDW. Zie aanvullend daarvoor de pagina van de RDW Invoeren vanuit land buiten EU of EVA-land. Wanneer u de auto als verhuisgoed meeneemt vanuit Egypte, zie dan ook Verhuizen naar Nederland en uw voertuig meenemen.

Bij het importeren van een auto heb je voornamelijk te maken met de RDW en de Belastingdienst. Beide instanties verstrekken zelf op hun website de procedures etc. Toch kan het nog weleens een ingewikkelde en bureaucratische procedure zijn, zeker wanneer het een auto is van buiten de EU. U zou altijd nog kunnen overwegen een professioneel bedrijf in te schakelen die het nodige uit handen neemt én de weg weet voor een soepele afhandeling.