Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startprobleem Fiat Punto 2008

Vraag gesteld door P.C. Kortekaas-Berkenbosch op 5 september 2020

In de zomer geen problemen met starten, pakt meteen de eerste keer. Ook als het kouder is, gaat ook netjes op de choke. Maar als de temperatuur maar iets onder de 0 grdC komt (bv -2 grdC) wil de motor niet meer starten. Startmoter draait goed maar motor wil niet pakken. Pas na diverse startpogingen start de motor, maar heel onregelmatig en kan zo weer afslaan.

Als motor vervolgens warm is, is er geen probleem meer. Loopt dan goed, trekt goed op etc. Accu is inmiddels vervangen, maar geeft geen resultaat. We gaan weer richting koudere perioden dus ben benieuwd of jullie de oorzaak van dit probleem weten.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een startprobleem bij uw Fiat Punto, met name wanneer het wat kouder wordt.

Volgens de Wegenwacht betreft zijn de meeste elektronica klachten te wijten aan slechte massacontacten, stekkerverbindingen en dergelijke. Bekende klachten zijn inderdaad het niet aanslaan van de motor maar bijvoorbeeld ook dat zijruiten niet meer open of dicht gaan. Maar met name het probleem niet te willen aanslaan wijst richting slechte massa of stekkerverbindingen. Ik kan u geen concrete aanwijzing geven waar precies maar nader onderzoek is noodzakelijk om op een mogelijk oorzaak uit te komen. De accu zou geen logische verdachte verdachte kunnen zijn omdat de motor wel aanslaat.