Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Start stop systeem werkt niet

Vraag gesteld door J. de Weerd op 1 september 2020

Ik heb een Mitsubishi Spacestar uit 2013. Het start stop systeem heeft goed gewerkt maar sinds kort blijft het lampje van het sss niet meer branden en slaat de auto niet meer af. De garage geeft aan daarbijbehorende korte stukken rijd maar wij rijden stukken van 80 km. Ik mag ervan uit gaan dat een accu dan weer opgeladen is. Tevens valt het mij op als het lampje van het sss niet brandt en ik de bestuurder gordel los haal dat het lampje aan gaat maar begint te knipperen. Wat kan er aan de hand zijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Het start-stop systeem (Auto Stop & Go) van uw Mitsubishi Space Star werkt niet.

Dat gebeurt vaker en zeker niet specifiek bij deze auto. Het zou kunnen liggen aan een accu die na 7 jaar wat minder wordt. Verder is het niet werken van een start-stopsysteem wel eens te verklaren door instellingen van de airco. Als het verschil tussen ingestelde temperatuur en de gemeten temperatuur in het interieur te hoog is, werkt het start-stopsysteem niet. Ook met de mist-knop aan zal de motor niet afslaan. Ook moet de gordel zijn gedragen en de motorkap gesloten.

Het gebeurt wel eens dat in die onderdelen een sensor niet goed werkt of slecht contact maakt, waardoor het start-stopsysteem ook niet zal werken. En er zijn nog meer factoren. Voor de garage een heel zoekwerk, maar ik zou eerst de accu laten controleren.