Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatiemogelijkheden bij hoog olieverbruik Citroën C3

Vraag gesteld door op 12 september 2020

Al eerder zijn er vragen over hoog olieverbruik bij Citroen C3 gesteld en beantwoord. Bij mijn C3 uit 2014 met ca. 93.000 km op de teller is het verbruik sinds dit jaar ineens ook extreem hoog, elke 6 tot 8 weken is de aangevulde olie (conform handleiding) helemaal op. Ik krijg hiervan pas melding, als de olie echt helemaal op is. Ik zal dus wekelijks moeten peilen en veel geld besteden aan olie bijvullen. Is er iets aan de oorzaak te doen? Is reparatie van dit euvel mogelijk?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan meerdere vragen te zijn tegengekomen over hoog olieverbruik bij de Citroen C3. U vraagt aanvullend wat er eventueel tegen te doen valt.

Vaak gaan de zuigerveren verkleven en sluiten klepseals wat minder af met als gevolg een verhoogd verbruik. U zou de dealer kunnen raadplegen die daarvoor ongetwijfeld een schoonmaakprocedure heeft. Er wordt dan een z.g. motorflush uitgevoerd waardoor zuigerveren en klepseals weer hun werk kunnen doen. Dat zou mogelijk een positief resultaat kunnen opleveren. Mocht dat uiteindelijk tóch geen resultaat opleveren dan is revisie helaas onvermijdelijk.